OMX-fremtid vil være afgjort inden årets udgang (NY)

 

Der vil være sat navn på den fremtidige ejer af det nordiske børsselskab OMX inden årets udgang. Sådan lyder meldingen fra Borse Dubai, der strides med amerikanske Nasdaq om kontrollen over OMX. Det skriver Bloomberg News.

 

Borse Dubais topchef, Per Larsson, håber, at sagen er afgjort inden årets udgang, men vil ikke kommentere, hvorvidt Borse Dubai vil købe Nasdaqs aktiepost i London Stock Exchange. Ifølge den britiske avis The Daily Telegraph kan de to stridende parter om kontrollen over det nordiske børsselskab OMX være på vej mod en aftale.

 

Aftalen mellem de to parter vil betyde, at Borse Dubai overtager Nasdaqs aktiepost i London Stock Exchange, og derefter ville de to parter afgive et fælles tilbud på OMX. Nasdaq sidder på 31 pct. af London-børsen, og den vil Borse Dubai overtage for 800 mio. pund. Samtidig meldes Singapore-selskabet Temasek dog også som interesseret i aktieposten i London Stock Exchange.

 

Torsdag afgjorde Den Svenske Finansinspektion, at Borse Dubai brød loven da selskabet 9. august oplyste, at den ville købe aktier i OMX. På trods af dette har de svenske myndigheder besluttet ikke at straffe Borse Dubai i denne forbindelse, da selskabet efterfølgende har levet op til reglerne og kommet med et formelt tilbud på OMX.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )