Olieselskaber stiger i takt med olieprisen

Olie- og gasselskaberne har en god dag onsdag på de europæiske børser.

Olie- og gasselskaberne har en god dag onsdag på de europæiske børser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og på det brede Stoxx 600-indeks ligger undergruppen som én af de mest stigende onsdag ved middagstid, hvor det samlede indeks stiger med 2,8 pct.

Britiske Tullow Oil stiger 10,4 pct. på børsen i London og er højdespringeren i indekset, der består af 23 selskaber, skriver Bloomberg News.

Stigningen kommer efter, at olieselskabet onsdag morgen oplyste, at dets hedging program vil afbøde råoliens sammenbrud.

- Når vi ser ind i 2016, vil Tullows afdækning beskytte de fremtidige indtægter og pengestrømme, oplyser selskabet i en handelsopdatering.

De lave oliepriser har også ramt Tullow, der er blandt de olieproducenter, der har skåret i antallet af ansatte for at kunne klare sig igennem et længerevarende fald i oliepriserne midt i en global overforsyning. Tirsdag var det BP, der var ude og annoncere, at man skulle være 4000 færre ansatte i koncernen.

Sidste år satte aktiekursen i Tullow Oil ifølge Bloomberg sig med omkring 60 pct., hvilket gør selskabet til den dårligste performer i underindekset i Stoxx 600.

Det ventes ifølge Bloomberg, at Tullows omsætning i 2015 lander på 1,6 mia. dollar svarende til 11 mia. kr., hvilket er 28 pct. mindre end i 2014. Tullow kommer med regnskab 10. februar.