Oliesektor trækker amerikanske aktier ned efter nyt olieprisdyk

De amerikanske aktieindeks tog markante dyk mandag, efter olieprisen faldt yderligere.

Prisfaldet på olie fortsatte mandag og sendte de amerikanske aktieindeks ned med ret markante fald på 1,8 pct. i S&P 500, 1,9 pct. i Dow Jones-indekset og 1,6 pct. til Nasdaq. Fold sammen
Læs mere
Foto: Yana Paskova
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prisfaldet på olie fortsatte mandag, og det ramte de amerikanske olieproducenter samt den underskov af selskaber, der leverer service og udstyr til olieproduktionen. Det sendte de amerikanske aktieindeks ned med ret markante fald på 1,8 pct. i S&P 500, 1,9 pct. i Dow Jones-indekset og 1,6 pct. til Nasdaq.

En tønde af den amerikanske referenceolie nåede i løbet af handelsdagen ned på at koste 49,68 dollar, og det gik hårdt ud over aktierne i olieselskaberne som for eksempel Anadarko, der faldt 7,9 pct., Noble Energy, der dykkede 9,6 pct. og Diamond Offshore Drilling, der mistede 8,7 pct. af sin værdi. Der var også fald til de helt store selskaber som Exxon Mobil, der faldt 2,7 pct. og Chevron, der tabte 4 pct.

Samlet set faldt energiaktierne i S&P 500-indekset mere end 4 pct.

Ifølge CNN Money er det første gang i næsten seks år, at olieprisen dykker under 50 dollar pr. tønde. Tirsdag morgen har den dog rettet sig lidt og ligger på 50,14 dollar pr. tønde.

Blandt mandagens amerikanske vinder-aktier var medicoselskabet og Coloplast-konkurrenten Boston Scientific. Aktien steg 4,5 pct., efter at JPMorgan Chase hævede sin anbefaling af aktien til "overvægt".

Derimod sænkede JPMorgan anbefalingen af Coloplast til "undervægt" fra "neutral".