Olieprisfald forlænget mens guldprisen fortætter op

Oliemarkedets kraftige prisfald tirsdag er forlænget onsdag morgen, hvor en styrket dollar og en markant frygt for, at den mulige britiske EU-exit skal udvikle sig til en bremseklods for hele den globale økonomi, ligger som en tåge over de finansielle markeder.

»Investorerne bliver ved med at hælde penge i guld, da der er stigende frygt for de globale økonomiske udsigter samt politisk usikkerhed,« siger analytiker Wu Zhili fra Shenhua Futures Co. i Shenzhen til Bloomberg News. Fold sammen
Læs mere

»Usikkerhed og bekymring over, hvordan brexit vil påvirke markedet ventes at vare i lang tid, hvilket øger volatiliteten i oliepriserne. Selv om vi ser et fald i lagrene i USA, er det ikke stærkt nok til at presse priserne op, medmindre der kommer nogle store produktionsnedskæringer,« vurderer råvareanalytiker Will Yun fra Hyundai Futures Corp. i Seoul ifølge Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 47,70 dollar mod 47,85 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 46,30 dollar mod 46,80 dollar tirsdag eftermiddag.

FRYGT GIVER HØJE GULDPRISER

På guldmarkedet holder investorerne fast i guld som sikkerhed for effekten af det britiske nej til fortsat medlemskab af Den Europæiske Union.

»Investorerne bliver ved med at hælde penge i guld, da der er stigende frygt for de globale økonomiske udsigter samt politisk usikkerhed. Den lempelige holdning hos centralbankerne er også gunstigt for råvarer, især de ædle metaller,« pointerer analytiker Wu Zhili fra Shenhua Futures Co. i Shenzhen over for Bloomberg News.

Onsdag morgen koster en ounce guld 1367 dollar mod 1344 dollar tirsdag eftermiddag.

På kobbermarkedet skæver investorerne mod de ædle metaller, hvilket giver anledning til stigende priser onsdag morgen.

Et ton kobber koster onsdag morgen 4806 dollar mod 4770 dollar tirsdag eftermiddag