Olieprisen stiger op til lagerrapport

Olieprisen stiger op til den ugentlige lagerrapport fra de amerikanske myndigheder.Tirsdag faldt olieprisen over 2 pct. efter, at Saudi Arabien har afvist af sænke produktionen af olie.

Onsdagens lagerrapport fra det amerikanske energiministerium ventes at vise et fald i beholdningen af olie, hvilket har sendt olieprisen opad fra det laveste niveau i 29 måneder.

Landene i OPEC har gennem længere tid diskuteret en mulig sænkning af olieproduktionen for at bremse den senere tids fald i oliepriserne. OPEC har to gange siden oktober sænket produktionen for at stoppe prisfaldet, men de to reduktioner har ikke haft den store effekt på oliepriserne.

Tirsdag sagde Saudi Arabiens olieminister, Ali al-Naimi, at OPEC bør vente til februar med en eventuel reduktion af produktionen, hvilket omgående sendte oliepriserne endnu længere nedad, skriver Bloomberg News.

Olieprisen toppede under konflikten mellem Libanon og Israel i juli, da en tønde råolie kostede 78 dollar, mens en tønde olie tirsdag bliver handlet omkring 52 dollar.

En tønde af den amerikanske referenceolie steg op til 0,7 pct.

til 51,58 dollar efter de første prognoser for onsdagens lagerrapport.

RB-Børsen