Olieprisen rammer det laveste niveau siden december

Prisen på olie af den amerikanske referenceolie WTI er torsdag kommet under 50 dollar og fortsætter dermed den nedtur, der blev udløst onsdag efter offentliggørelsen af en overraskende stor stigning i de amerikanske olielagre.

Arkivfoto: Prisen på olie af den amerikanske referenceolie WTI er torsdag kommet under 50 dollar og fortsætter dermed den nedtur, der blev udløst onsdag efter offentliggørelsen af en overraskende stor stigning i de amerikanske olielagre. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAREN BLEIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag ved 13-tiden koster futuren på den amerikanske WTI-olie 49,20 dollar. Så lav en pris på det sorte guld er ikke set siden december, noterer Bloomberg News.

Lagrene af råolie steg 8,2 mio. tønder i den forgangne uge ifølge den ugentlige lagerstatistik fra det amerikanske energiministerium. Det var langt mere end forudset af økonomerne, hvis bud lød på en stigning på 1,3 mio. tønder.

Lagrene af benzin faldt med 6,6 mio. tønder, mens lagrene af destillater, der blandt andet inkluderer fyringsolie, blev reduceret med 2,7 mio. tønder.