Olieprisen gjorde flere udsving mandag

Der har været godt gang i olieprisen i løbet af mandagen, hvor både den amerikanske og europæiske olie tog nogle anselige udsving.

Arkivfoto: To borerplatforme i Port Fourchon, Louisiana. Fold sammen
Læs mere
Foto: SAUL LOEB
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Handelsugen indledtes med prisstigninger og fulgte dermed stemningen fra sidste uge, hvor man blandt andet så en nedgang i de amerikanske olielagre og et fortsat fald i antallet af amerikanske borerigge.

Omkring middagstid kunne olien dog ikke længere fastholde de pæne prisstigninger, der i stedet blev afløst af mindre fald. Det skete i kølvandet af, at Irak oplyste, at landet har øget udbuddet af olie med 2 pct. til et rekordhøjt niveau forud for mødet mellem verdens største olieproducenter senere i april. Samtidig øgede den næststørste producent i oliegruppen Opec eksporten med 18 pct.

Det var dog ikke længe, at olieprisen gik i den nedadgående retning, og omkring klokken 14.00 begyndte prisen igen at stige, og olieprisen landede pludselig over morgenens niveau. Faktisk nåede prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, 42,68 dollar, hvilket er det højeste niveau i fire måneder, før prisen igen tog et lille dyk.

Ifølge John Kilduff, der er partner i Again Capital i New York, er det blandt andet spekulationerne om en eventuel fastfrysning af olieproduktionen på mødet mellem de store olieproducerende lande den 17. april i Doha, der får prisen til at svinge.

»Der er en masse spænding omkring mødet på søndag. Spekulationer om, at en aftale vil blive nået, genererer nogle køb. Der er nok også noget short-covering forud for mødet«, siger han til Bloomberg News.

Prisen på en tønde af den amerikanske WTI-olie stiger mandag eftermiddag 0,8 pct. til 40,04 dollar, mens en tønde Brent mandag efter middag koster 42,51 dollar, hvilket er en stigning på 1,4 pct.