Olieprisen falder til trods for orkan

 

Olieprisen falder, selv om orkanen "Dean" ikke helt er stoppeet med at hærge den Mexicanske Golf. Den internationale krise på de finansielle markeder har smittet af på oliepriserne, hvilket selv ikke en orkan i den kraftigste kategori kan ændre på.

 

Alex Mcgarr fra Cannon Tradin i Beverly Hills peger på, at oliemarkedet fokuserer på kreditkrisen og ikke på orkanen.

 

- Mexicanske olieraffinaderier og producenter lukker en hel del ned, men det er intet sammenlignet med, hvad der sker langs kysten i Texas og Louisiana. Men med alle disse kreditproblemer er der simpelthen mindre likviditet, og der er færre købere derude, siger Alex Mcgarr til Bloomberg News.

 

Dean ramte med en styrke af kategori fem de mexicanske kyster tirsdag morgen, men var blevet nedgraderet til en kategori et, da den bevægede sig ud over Den mexicanske Golf, oplyser USA's Nationale Orkancenter. Orkanen vil muligvis genvinde en del af sin tabte styrke på sin vej over Golfen, inden den for anden gang rammer de mexicanske kyster, denne gang antageligt senere onsdag i området omkring byen Veracruz.

 

Det statsdrevne olieselskab Petroleos de Mexico har evakueret alle 18.000 ansatte, der arbejder på dets olieinstallationer i Den mexicanske Golf. Mexicos præsident, Felipe Calderón, der tirsdag hastede hjem fra et topmøde i Canada, siger, at evakueringen betyder et tab på to en halv millioner tønder råolie i døgnet.

 

Onsdag morgen blev en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, 0,09 dollar højere til 69,66 dollar pr. tønde, hvilket er tæt på det laveste niveau i de sidste syv uger. På samme tid blev den europæiske Brent-olie handlet 0,06 dollar højere til 68,75 dollar pr. tønde.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )