Olieprisen falder på uenighed i OPEC

Der er for meget olie. For anden dag i træk falder olieprisen, da Organisationen af olieeksporterende lande (OPEC) mener, at der er for meget olie på markedet.

OPEC mener, at der var dag sendes 1 mio. tønder olie for meget på markedet, men organisationen er ikke enige om en eventuel reduktion af produktionen.

Landene i OPEC har gennem længere tid diskuteret en mulig sænkning af olieproduktionen for at bremse den senere tids fald i oliepriserne. Olieprisen toppede under konflikten mellem Libanon og Israel i juli, da en tønde råolie kostede 78 dollar, mens en tønde olie tirsdag bliver handlet omkring 52 dollar.

- Man må spørge sig selv om, hvilken indflydelse OPEC virkelig har, når efterspørgslen er lav og produktionen stigende, konstaterer energianalytiker Gerard Burg fra National Australia Bank til Bloomberg News.

Den amerikanske referenceolie faldt med op til 0,67 dollar ti.l 52,32 dollar pr. tønde, men blev tirsdag morgen handlet uændret til 52,99 dollar pr. tønde. På samme tid blev den europæiske Brent-olie handlet til 52,66 dollar pr. tønde.

RB-Børsen