Olieprisen falder op til Opec-mødet - fokus på Irak og Rusland

Olieprisen dratter en smule fredag morgen, da en vent-og-se holding præger markedet op til Opec-mødet i Wien i næste uge.

Foto: KAREN BLEIER. Fredag morgen ligger prisen på en tønde Nordsøolie i 48,47 dollar, hvilket er et fald på 1,2 pct. i forhold til prisen torsdag klokken 17.
Læs mere
Fold sammen

Fredag morgen ligger prisen på en tønde Nordsøolie i 48,47 dollar, hvilket er et fald på 1,2 pct. i forhold til prisen torsdag klokken 17.

Samtidig er handlen lav efter torsdagens helligdag i USA, thanksgiving, og prisen på den amerikanske referenceolie, WTI, er på 47,43 dollar per tønde mod 48,05 dollar torsdag eftermiddag.

I forbindelse med mødet i Wien 30. november er fokus nu rettet mod forhandlingerne med Iran og Rusland, hvor sidstnævnte ikke er medlem af Opec. Det sker, efter at Iran har signaleret, at landet går ind for et produktionsloft, skriver den norske avis, Dagens Næringsliv.

Noureddine Boutarfa, energiminister i Algeriet, rejser til Iran på lørdag for at forsøge at komme en aftale nærmere, siger en person med kendskab til sagen ifølge Bloomberg News. Og ministrene fra de forskellige Opec-lande skal spise frokost med en delegation fra Rusland netop 30. november, inden det egentlige møde går i gang.

The Wall Street Journal skrev torsdag, at Saudi-Arabien støtter et loft over olieproduktionen til 32,5 mio. tønder per dag, hvilket er over 1,1 mio. tønder mindre end olieproduktionen fra Opec i oktober.