Olieprisen falder efter at Irak øger både udbud og eksport

Både den amerikanske og europæiske olie har svært ved at fastholde fredagens store prisstigning.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag må olien tage sig til takke med et mindre fald, efter at Irak har oplyst, at landet har øget udbuddet til et rekordhøjt niveau forud for mødet mellem verdens største olieproducenter senere i april. Det skriver Bloomberg News.

Ifølge det statsejede Oil Marketing Co. har det næststørste land i oliegruppen Opec øget udbuddet med 2 pct. og eksporten med 18 pct. i marts. Det svarer til, at Irak udbød 4,55 mio. tønder olie om dagen i marts mod 4,46 mio. tønder i februar. Eksporten steg desuden til 3,81 mio. tønder om dagen fra 3,23 mio. tønder per dag.

Den 17. april skal store producenter såvel indenfor som udenfor Opec diskutere en fastfrysning af produktionen på en møde i Doha. Saudi-Arabien, der er den største olieproducent i Opec-gruppen, har tidligere meddelt, at landet vil acceptere en produktionsfastfrysning. Der er dog på betingelse af, at andre producenter tilslutter sig aftalen.

Mandag ved middagstid falder den amerikanske WTI-olie 0,6 pct. til 39,50 dollar per tønde, mens den europæiske referenceolie, Brent, falder med 0,3 pct. til 41,83 dollar.