Olieprisen dykker på bekymring om handelskrig

Foto: WU HONG.
Læs mere
Fold sammen

Prisen på olie dykker onsdag i USA med 3,8 pct. til 66,53 dollar per tønde råolie.

Faldet kommer på baggrund af tiltagende bekymring for en eskalering af handelskrigen mellem Kina og USA, og hvad effekten vil være på den globale økonomiske vækst og dermed efterspørgslen på olie.

Tirsdag aften blev det bekræftet, at USA den 23. august indfører told på 25 pct. på kinesiske varer for 16 mia. dollar - som tidligere annonceret. Kina svarede tidligere onsdag igen med præcis samme mønt - told på 25 pct. på amerikanske varer for 16 mia. dollar fra og med den 23. august.

På listen over varer, som Kina vil ramme med told, er i øvrigt amerikansk diesel, benzin og propan, mens råolie dog ikke er omfattet.

I juli indførte Kina og USA told på 25 pct. på hinandens varer for 34 mia. dollar.

Samtidig viste en opgørelse fra det amerikanske energiministerium onsdag, at lagrene af råolie i USA faldt mindre end ventet, hvilket presser prisen yderligere.

Lagrene af råolie faldt i sidste uge med 1,35 mio. tønder mod et ventet fald på 2,16 mio. tønder, ifølge Bloomberg News. Lagrene af benzin voksede desuden med 2,90 mio. tønder, hvor et fald på 1,80 mio. tønder var spået. Opmagasineringen af destillater, som også omfatter fyringsolie, steg med 1,23 mio. tønder mod ventede 0,73 mio. tønder.

/ritzau/FINANS