Olien stiger lidt efter fald mandag

Efter tre dages fald i træk ligger oliepriserne tirsdag en smule højere, efter at både den amerikanske referenceolie, WTI, og den europæiske, Brent-olien, oplevede markante fald mandag.

Brent-olien, der blev 48 pct. billigere i 2014, ligger ligeledes til små stigninger tirsdag morgen. En tønde koster tirsdag morgen 53,3 dollar, og det sker efter et fald på hele 5,9 pct. mandag. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prisen på WTI er tirsdag morgen 0,2 pct. dyrere, idet en tønde koster 50,1 dollar. På et tidspunkt mandag var prisen under 50 dollar for første gang siden 2009.

Til sammenligning var prisen 90,3 dollar for tre måneder siden.

Brent-olien, der blev 48 pct. billigere i 2014, ligger ligeledes til små stigninger tirsdag morgen. En tønde koster tirsdag morgen 53,3 dollar, og det sker efter et fald på hele 5,9 pct. mandag.

De verserende olieproblemer tilskrives i høj grad overproduktion og overkapacitet, hvor også en styrket dollar er en del af ligningen. Det vurderer Will Yun, der er analytiker i Hyundai Futures, over for Bloomberg News.

- Der er ingen, der har lyst til at nedruste på beholdningerne, mens en styrket dollar og den økonomiske modvind i Europa ligeledes spiller en negativ rolle. Selv hvis prisen ryger under 40 dollar, er der ingen, der vil være overrasket, som det ser ud nu, siger han.

Mens olien løber med de fleste overskrifter på råvaremarkedet, klarer guld modsat sig udmærket. Tirsdag stiger det ædle metal for tredje dag i streg. Guldet nyder godt af den nervøsitet, den igangværende valgkamp i Grækenland kaster af sig. I øjeblikket er det store spørgsmål, om Grækenland vil trække sig ud af eurosamarbejdet eller ej, og den nervøsitet får investorerne til at søge mod sikre havne såsom guld.

Guldprisen ligger tirsdag morgen 0,1 pct. højere til 1206,4 dollar per ounce, mens et ton kobber koster 6160 dollar - en stigning på 0,2 pct. fra mandag.