Olien stiger før valg på håb om Opec-aftale

Olieprisen stiger en smule mandag morgen forud for det amerikanske valg om ny præsident tirsdag. Dertil kommer, at Algeriet fastholder, at de olieeksporterende lande i Opec vil få en aftale i stand om produktionen på deres næste møde.

Foto: © Ramzi Boudina / Reuters

Den amerikanske referenceolie, WTI, faldt med 9,5 pct. i sidste uge, hvilket er det største ugefald siden midten af januar. Men mandag morgen ligger stiger prisen på en tønde olie 1,5 pct. til 44,69 dollar i forhold til fredag klokken 17.

Stigningen kommer, efter at FBI først genåbnede og siden genlukkede Hillary Clintons e-mailsag om mails sendt fra en ikkesikret server.

Men der var - igen - ikke noget at komme efter, fastslog FBI i weekenden. Samtidig ser det ud til, at den aftale, som Opec-landene indgik i Algeriet i september, står til trone. Det siger Algeriets energiminister, Noureddine Boutarfa, skriver Bloomberg News.

- Der vil være masser af volatilitet i forbindelse med det amerikanske valg, og nu med Clinton-sagen. Men markedet vil dog fortsat have fokus rettet mod Opec, siger Roc Spooner, chefanalytiker hos CMC Markets, til Bloomberg.

Forslaget fra den tekniske komité i Opec foreslog i sidste måned, at aftalen med at skære i olieproduktionen skulle løbe over et år begyndende i januar.

Og det kan måske lykkes at få aftalen ført ud i livet - især da Saudi-Arabien ikke har betinget, at alle medlemmerne af Opec er med i aftalen, sagde Opecs generalsekretær, Mohammed Barkino, i fredags.

Produktionskvoterne vil blive besluttet på gruppens officielle møde 30. november i Wien.