Olie under pres fra øget produktion

På oliemarkedet presses priserne tirsdag af indikationer fra såvel Iran som Libyen om øget produktion foruden en forøgelse af antallet af borerigge i USA.

Foto: LUCY NICHOLSON. En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 46,50 dollar mod 46,80 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 44,95 dollar mod 45,45 dollar mandag eftermiddag.
Læs mere
Fold sammen

- Nogle af de nyheder, der kommer ud af Libyen, viser tegn på, at produktionen måske er ved at komme tilbage igen. De midlertidige afbrydelser i Libyen og Nigeria har været en stor bidragyder til nogle af de prisstigninger og den mangel på udbud på markedet der er set for nylig, siger markedsanalytiker Angus Nicholson fra IG Ltd til Bloomberg News.

Iran har planer om at fordoble eksporten, så længe stigningen i produktionen absorberes af de globale markeder.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 46,50 dollar mod 46,80 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 44,95 dollar mod 45,45 dollar mandag eftermiddag.

URO TRÆKKER INVESTORER MOD GULD

På guldmarkedet er kampen om investorernes gunst forøget.

- Den amerikanske arbejdsmarkedsrapport (fra fredag, red.) har lagt låg på guldprisen. De ædle metaller er under pres fra stigende aktiekurser og en styrkelse af dollarindekset, siger markedsstrateg Phil Streible fra RJO Futures i Chicago ifølge Bloomberg News.

Tirsdag morgen koster en ounce guld 1356 dollar mod mandag eftermiddags 1357 dollar.

Kobbermarkedet følger udviklingen i den globale økonomi.

- Der er potentiale for yderligere stimulus i Japan, og den amerikanske jobrapport var god. Det sender et signal om, at tingene ikke falder fra hinanden. Det øger risikolysten og påvirker industrimetallerne, siger råvarestrateg Mike Dragosits fra TD Securities ifølge Bloomberg News.

Et ton kobber koster tirsdag morgen 4747 dollar mod 4732 dollar mandag eftermiddag.