Olie i mindre comeback mens guld glimrer

Oliepriserne har fået en mindre comeback i weekendens løb, og også guld har fået en del af glansen tilbage.

Oliepriserne har fået en mindre comeback i weekendens løb, og også guld har fået en del af glansen tilbage. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARK BLINCH

I oliemarkeder er olieindustrien begyndt at reagere på de kraftige prisfald som markedet har været udsat for gennem de seneste måneder. Det betyder at olierigge bliver taget ud af produktion, og at nye projekter inden for især skiferolie i stigende grad bliver udskudt, da de ikke længere en umiddelbar rentable.

- Momentum er nu begyndt at se lidt mere positivt ud. Faldet i antal rigge er begyndt at tælle med og faldet i efterforskningsudgifterne kommer til at medføre en væsentlig reduktion i olieproduktionen senere i år og ind i næste år, vurderer senior markedsanalytiker Phil Flynn fra Price Futures Group i Chicago til Bloomberg News.

Mandag morgen ligger futuren på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, med udløb i marts i 51,60 dollar mod 49,50 dollar fredag eftermiddag.

Den amerikanske marts WTI-oliefuture handles samtidig i 47,00 dollar mod 45,30 dollar fredag eftermiddag.

På guldmarkedet skubber de fortsatte fald i de internationale rentemarkeder til prisbalancen. Fredagens skuffende BNP-opgørelse fra USA og de skuffende PMI-data fra Kina er med til at øge gulds attraktive investeringsprofil.

Samtidig nærmer det kinesiske nytår sig, hvilket normalt øger efterspørgslen i Asien.

Mandag morgen koster en troy ounce guld 1280 dollar mod 1274 dollar fredag.

På kobbermarkedet er investorerne optaget af weekendens PMI-data fra den kinesiske fremstillingssektor. De skuffende tal, der viser faldend aktivitet, øger håbet om nye tiltag fra myndighedernes side.

Et ton kobber koster mandag morgen 5509 dollar mod 5385 dollar fredag.