Olie i massivt comeback

Oliepriserne har fået det længe ventede comeback, og priserne er nu stabiliseret et godt stykke over 50 dollar per tønde for såvel den europæiske Brent-kvalitet som for den amerikanske West Texas Intermediate, WTI.

Foto: Steen Jacobsen. Oliepriserne har fået det længe ventede comeback, og priserne er nu stabiliseret et godt stykke over 50 dollar per tønde for såvel den europæiske Brent-kvalitet som for den amerikanske West Texas Intermediate, WTI. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

Prisstigningerne kommer som er rekyl på de mange måneders prisfald, der har drevet priserne ned i et unormalt hurtigt tempo.

Rekyler giver genlyd i hele råvarebranche og trækker andre industrielle råvarer som kobber med op.

Onsdag morgen ligger futuren på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, med udløb i marts i 57,90 dollar mod 55,95 dollar tirsdag eftermiddag.

Den amerikanske marts WTI-oliefuture handles samtidig i 52,50 dollar mod 50,60 dollar tirsdag eftermiddag.Markedet toppede i 54,15 dollar tirsdag aften.

På kobbermarkedet er der markante stigning trods et sæt sløje PMI data fra såvel fremstillingssektoren i weekenden som for serviceindustrien onsdag morgen. Men investorerne ser de svage data som en katalysator for nye lempelser fra myndighedernes side.

- PMI-dataene fra Kina vil øge overbevisningen om, at de kinesiske myndigheder vil trykke forsigtigt på speederen for at øge væksten, når det kræves. Dataene er det andet søm i det aftagende scenario, siger råvareanalytiker David Lennox fraFat Prophets i Sydney til Bloomberg News.

Et ton kobber koster onsdag morgen 5689 dollar mod 5563 dollar tirsdag.

På guldmarkedet holder investorerne sig tilbage, mens udviklingen i de øvrige finansielle markeder vurderes.

Onsdag morgen koster en troy ounce guld 1263 dollar mod 1261 dollar tirsdag.