Olie holdes oppe af Opec-strategi

Oliepriserne holder niveauet tirsdag morgen efter mandagens pæne stigninger.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 41,45 dollar mod 41,35 dollar mandag eftermiddag. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Alejandro Ernesto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et fald i produktionen uden for Organisationen af Olieeksporterende Lande - Opec - og et fald i antallet af amerikanske olieboringer viser, at oliekartellets strategi om at lade markedet afbalancere sig selv virker. Det er meldingen fra Opecs generalsekretær Abdalla El-Badri.

- Markedet er potentielt på vej mod en mere afbalanceret situation. Den amerikanske produktion er på vej i den rigtige retning. Vi har stadig meget store lagre, et betydeligt og vedvarende forsyningsoverskud og en periode med mulig sæsonmæssig svag efterspørgsel, så der er alle muligheder for volatilitet, vurderer chefanalytiker Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney over for Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 41,45 dollar mod 41,35 dollar mandag eftermiddag.

Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 41,45 dollar mod 41,35 dollar mandag eftermiddag.

På guldmarkedet er øjnene rettet mod den amerikanske centralbanks pengepolitiske medlemmer John Williams og Dennis Lockhart, der begge mandag påpegede, at Federal Reserve måske vil hæve renten på det pengepolitiske møde allerede i næste måned.

- De amerikanske makrodata er ganske gode, og det begrunder renteforhøjelser. I takt med at konsensus øges, vil guld komme under pres, vurderer analytikere Helen Lau fra Argonaut Securities Asia i Hongkong ifølge Bloomberg News.

Højere renter betyder traditionelt mindre efterspørgsel efter guld, og en troy ounce koster tirsdag morgen 1245 dollar mod 1246 dollar mandag eftermiddag.

Blandt industrimetallerne lægges der mærke til et fald i det japanske PMI-indeks for fremstilling. Det er anden måned træk, at indekset falder og nu indikeres direkte faldende aktivitet, da PMI-ligger på 49,01, og dermed er under balancepunktet på 50.

Tirsdag morgen koster et ton kobber 5033 dollar mod 5071 dollar mandag eftermiddag.