Olie fortsætter ned efter stigende lagre

Oliepriserne fortsætter de foregående dages fald onsdag morgen, mens guld holder skansen på grund af de finansielle markeders usikkerhed og volatilitet.

ARKIVFOTO. På billedet Tyra Vest feltet i Nordsøen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tom Ingvardsen/Mærsk Olie og Ga
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På oliemarkedet er det fortsat den store overproduktion, der optager sindene. De amerikanske olielagre steg 3,8 mio. tønder i sidste uge, ifølge data fra American Petroleum Institute.

»Markedet er stærkt overforsynet. Selvom der er produktionsnedskæringer, er lagrene så høje, at det sandsynligvis vil holde priserne nede. Olie vil fortsætte med at svinge omkring 30 dollar per tønde frem til slutningen af marts«, vurderer markedsstrateg Evan Lucas fra IG Ltd. i Melbourne over for Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 32,55 dollar mod 33,15 dollar ved 17-tiden tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie koster samtidig 29,70 dollar mod 30,40 dollar tirsdag eftermiddag.

På guldmarkedet handles de ædle metaller sidelæns på de foregående dages forholdsvis høje niveau.

»Markedssituationen tyder på, at guld er en af de få aktivklasser, der får glæde af markedets volatilitet. Jeg er ikke sikker på, om Federal Reserve vil fortsætte med at hæve renten i den resterende del af året«, siger økonom Bob Takai fra Sumitomo Corporation Global Research til Bloomberg News.

En troy ounce guld koster onsdag morgen 1127 dollar mod 1126 dollar tirsdag eftermiddag.

Blandt industrimetallerne fortsætter de snævre prisudsving, der har kendetegnet markedet i noget tid. Markederne så småt er ved at gå i stå op til den den ugelange fejring af det kinesiske nytår, der starter 8. februar.

Onsdag morgen koster et ton kobber 4533 dollar mod 4516 dollar tirsdag eftermiddag.