Officielt købstilbud på Keops fremsat

Det islandske ejendomsselskab Stodir fremsætter nu det officielle købstilbud til aktionærerne i ejendomsselskabet Keops, efter købstilbuddet blev annonceret i slutningen af juni.

Tilbudsperioden løber frem til udgangen af august og lyder på 24 kr. pr. Keops-aktie kontant eller 19,23139 nye Stodir-aktier pr. Keops-aktie. Stodir er en del af islandske Baugur Group.

Stodir ejer i øjeblikket ingen aktier i Keops, men har på forhånd indgået aftale med to storaktionærer i Keops om aktieovertagelse. Det er Fons Eignarhaldsfelaf og Baugur, der har forpligtet sig til at acceptere Stodirs tilbud, idet de vil ombytte deres Keops-aktier med Stodir-aktier. De ejer henholdsvis 31,79 pct. og repræsenterer 30,28 pct. af aktier og stemmer i Keops eksklusive egne aktier, men inklusive aktieoptioner.

Købstilbuddet er fortsat blandt andet betinget af, at Stodir kan erhverve en andel på mindst 90 pct. af aktier og stemmer i Keops. Derefter skal selskabet afnoteres fra Københavns Fondsbørs.

Efter planen skal Stodir lanceres på den nordiske OMX-børs inden for de næste 12 måneder.

Nordea vurderede i starten af juli, at tilbuddet var så godt, at aktionærer burde tage mod det, da bankens værdiansættelse af Keops antyder en værdi på 20 kr. pr. aktie.

RB-Børsen