Østen er rød over det hele

Der er kursfald over hele linjen på de fjernøstlige aktiemarkeder fredag morgen.

Læs mere
Fold sammen

Investorerne følger dermed i fodsporerne på såvel de europæiske aktiemarkeder som Wall Street, der dykkede markant på skuffelse over Den Europæiske Centralbanks (ECB) manglende indfrielse af investorernes opskruede forventninger til rentereduktion og stimulusprogram.

- ECB's ekstra lempelse er omkring 60 pct. af, hvad der blev håbet på. Markedet håbede på noget Draghi-magi, men i stedet fik de et Draghi-chok, siger souschef Mitsuo Shimizu fra Japan Asia Securities Group i Tokyo til Bloomberg News.

ECB's beslutninger gav anledning til kursfald på de europæiske aktiemarkeder på op mod 3 pct., mens Wall Street reagerede med kursfald på omkring 1,5 pct.

I Tokyo falder det toneangivende japanske aktieindeks Nikkei 225 med 2,1 pct., og det bredere Topix-indeks dropper 1,9 pct.

Også i Kina er der negative reaktioner. Shanghai Composite falder 1,1 pct., mens CSI 300 ligger med et minus på 1,3 pct., og Hongkongs Hang Seng reduceres 0,9 pct.

Heller ikke blandt de øvrige markeder er der positive tegn at spore. Taiwans Taiex-indeks falder 0,7 pct., Kospi-indekset i Seoul dropper 0,9 pct., og Singapores Straits Times-indeks handles 0,4 pct. lavere, mens Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et minus på 1,5 pct.

Til gengæld er de amerikanske aktiefutures i plus fredag morgen. S&P futures stiger knap 0,2 pct.