Økonomer: Slut med bundrekord for renten

Krisen i Europa er langt fra slut, og de danske renter vil fortsat være lave, forventer et flertal af økonomer.

ECB-chefen Mario Draghi skal nok sørge for holde renterne ned, mener danske økonomer, men rekordernes tid er sandsynligvis forbi. Fold sammen
Læs mere
Foto: BORIS ROESSLER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er sat grænser for, hvor langt den danske boligrente kan komme ned, men renterne vil ikke skyde i vejret inden for den nærmeste fremtid. Det forventer et flertal af økonomer, som Børsen har spurgt om kursen for renten i 2015.

13 af de 20 økonomer, som avisen har spurgt, regner med, at renten fortsat vil være lav, selv om der sandsynligvis ikke bliver sat nye bundrekorder.

»Den lange rente har gentagne gange sat bundrekord i 2014. Jeg tror dog, at de store renterekorders tid er forbi, og vi vil se svagt stigende renter i 2015,« siger Lise Bergmann fra Nordea til Børsen.

Tre tror på et nyt rekordlavt niveau, mens fire forventer en væsentlig stigning i løbet af året.

Flere af økonomerne peger på, at den amerikanske og europæiske rente bevæger sig mere og mere uafhængigt, og det afspejler de store forskelle i den økonomiske situation: Mens den amerikanske centralbank er i gang med at normalisere pengepolikken i takt med, at opsvinget nærmer sig et selvbærende niveau, er den europæiske centralbank ECB i færd med at indføre nye stimulanser - fordi økonomien syv år efter udbruddet af finanskrisen endnu ikke er oppe i tempo.