Økonomer: 2014 bliver ikke noget vildt børsnoteringsår

Heller ikke i 2014 vil det danske aktiemarked være præget afgørende af nynoteringer på fondsbørsen i København, efter at 2013 var meget stille på den front.

Foto: Keld Navntoft. Matas med administrerende direktør Terje List i spidsen stod for året største, danske børsnotering i 2013.
Læs mere
Fold sammen

Sådan lyder vurderingen fra Ritzaus økonomiske panel, der består af 46 økonomer fra universitetsverdenen, finanssektoren og interesseorganisationer, efter et 2013, hvor Matas har været den eneste store nyhed på fondsbørsen herhjemme.

14 ud af 46 økonomer i panelet er kommet med sit bud på, hvor mange nynoteringer, der er i vente i 2014, og langt størstedelen af disse peger på få børsdebuter næste år, mens ingen imidlertid tror på, at der ikke kommer nogen noteringer overhovedet.

Seks ud af 14 besvarelser peger på to børsnoteringer, mens tre gætter på tre nye selskaber på børsen. To økonomer peger på mellem fem og 10 nynoteringer i 2014.

På spørgsmålet om, hvorvidt der kommer nynoteringer i C20-klassen, har 16 ud af 46 økonomer bidraget med et svar, og her er vandene delt ligeligt. Otte venter således, at der kommer mindst en stor børsnotering, mens samme antal siger "nej" til spørgsmålet.

I løbet af 2013 har der været vedvarende historier om, at servicegiganten ISS kan være på vej på børsen - og måske i 2014. ISS blev afnoteret fra fondsbørsen i København i 2005, da selskabet blev opkøbt af EQT Partners og Goldman Sachs Capital Partners, men ifølge rygter søger ejerne nu igen at afhænde det danske selskab.

15 ud af 46 økonomer i panelet har givet et bud på, hvorvidt der vil ske afnoteringer blandt de 40 største børsnoterede selskaber i 2014, og her er der klart flest - nemlig 11 - der svarer nej, mens fire siger ja.