Økonom: Der er lys forude for Brøndby

En reel afklaring af likviditetsproblemerne i den trængte fodboldklub Brøndby IF ser ud til at være rykket markant nærmere, efter at klubben tirsdag fortalte nærmere om den igangværende redningsplan og afslørede, at der er givet visse tilsagn om henstand.

Foto: Keld Navntoft. Brøndby-tilhængerne har muligvis noget at glæde sig over. Klubben er klar med en redningsplan.
Læs mere
Fold sammen
Meddelelsen om planen, der indeholder lønnedgang, ny likviditet, henstand fra kreditorer, henstand fra Spillerforeningen i den såkaldte feriepengesag samt ophævelse af aktieklasserne, vidner nemlig om, at løsningen er tæt på, vurderer Jesper Jørgensen, fodboldøkonom hos Deloitte.

- Der ser ud til at være lys forude. Det ser ud som om at Brøndby efterhånden er ved at være i mål med tingene, og det er ikke uventet en løsningsmodel, hvor alle skal spæde til. Både aktionærer, bankerne, spillerne og de øvrige ansatte. Det er dybest set et klassisk eksempel på en aftale i en kriseramt virksomhed, siger han til Ritzau Finans.

Planen indebærer, at lønomkostningerne permanent skal reduceres med 10 pct. og ekstraordinært med 15 pct. over en tre måneder lang periode. Brøndby har endnu ikke hentet tilsagn fra medarbejderne, men regner med at få den del af aftalen på plads hurtigst muligt, fremgår det af tirsdagens meddelelse.

Og også Jesper Jørgensen forventer, at det vil lykkes Brøndby at skaffe de nødvendige tilsagn til, at klubben kan køre videre.

- Brøndby mangler nogle aftaler med kreditorerne, spillerne og Spillerforeningen, og sådanne aftaler havde også været betingelserne i det almindelige erhvervsliv. Samtidig har Brøndby formentlig lagt budgetter på ugeplan eller i hvert på måneder i den her periode, så jeg er ikke så bekymret, hvis bare de her aftaler falder på plads, siger han.

Han vurderer, at gennemsigtigheden er stor for Brøndbys ledelse netop nu, fordi Superligaen ligger stille, og der ikke er mange begivenheder i kalenderen. Og selv om det også betyder manglende indtægter fra tilskuere og kampsponsorer, er det ikke noget, der vil chokere på ledelsesgangen.

- Der er ikke så mange indtægter fra kampe lige nu, men mange fodboldklubber henter likviditet fra sponsoraftaler i begyndelsen af året, og der er ingen tvivl om, at Brøndby har lavet meget detaljerede budgetter i den her periode. Samtidig har man formentlig sikret en buffer, så man ikke risikerer at stå i en tilsvarende kedelig situation til sommer. Alt andet ville være åndssvagt, siger Jesper Jørgensen.

LÆS MERE OM BRØNDBY PÅ SPORTEN.DK

/ritzau/FINANS