Økonom: Brøndby-aktien handles alt for højt

Efter ugers krisesnak strøg Brøndby-aktien torsdag mod skyerne til en kurs omkring de 100, hvilket er en stigning på 7-8 pct. Det giver dog ikke meget mening for sportsøkonom Troels Troelsen fra Copenhagen Business School.

- Det undrer mig. Jeg kan ikke se, at Brøndbys fodboldforretnings afkast er så godt, at det berettiger den kurs, siger han til RB-Børsen.

Også uden torsdagens stigning mener økonomen, at Brøndby-aktien blive handlet til en alt for høj kurs. Troels Troelsen vil ikke give et konkret bud på et realistisk kursmål uden en dybere analyse, men til gengæld vil han gerne give en indikation af, hvilket niveau han mener, at aktien burde blive handlet i.

- Jeg synes, at selv kurs 80 var højt. Jeg har svært ved at se, at den aktie nogensinde skal komme hjem igen, hvis man bruger de price earnings, som man regner med andre steder. Ellers skal der andre meldinger ud, for i 20 år, der har den (aktien, red.) aldrig givet udbytte, siger Troels Troelsen.

Samtidig afviser sportsøkonomen, at Brøndby - personificeret ved bestyrelsesformand Per Bjerregaard - skulle være ved at gøre klar til at ophæve aktie-klasserne. Det spekuleres der i, efter at storaktionær Torben Røsler tidligere på ugen solgte sine resterende a-aktier, så klubben Brøndby nu ejer hele selskabet Brøndby.

- Det gør Per Bjerregaard ikke. For så ville han ikke have taget al det ballade, han har taget nu. Hvis han ophæver aktieklasserne, så er det det samme som at sige, at Brøndby ikke vil have nogen indflydelse, men bare lade det køre. Det gør han ikke, vurderer Troels Troelsen.

Men ved ikke at afgive noget af magten, så mener Troels Troelsen, at den egenrådige klubkonge fra Vestegnen begår en fejl.

- Det er blevet en ulempe for dem, at have så meget magt, så bliver de skudt motiver i skoene, de måske ikke har. Ikke fordi at jeg tror andet end, at Per (Bjerregaard, red.) vil styre det benhårdt, forklarer Troels Troelsen og uddyber, at det ikke er nødvendigt at sidde på 51 pct. af stemmeretten, som klubben Brøndby gør nu, for at styre et selskab.

Omkring en tredjedel er normalt nok, forklarer økonomen, der vurderer, at Brøndby kunne stikke 100 millioner kroner i klubkassen, hvis den nedsatte sin ejerandel til det niveau.

RB-Børsen