ØK starter opkøbsbølge til ingrediens-forretningen

Der er markante vækstplaner for ØK´s ingrediensforretning og det ligger fast, at divisionen skal vokse bl.a. via opkøb. I da kom det første opkøb i hus.

ØK skal fordoble omsætningen i datterselskabet EAC Industrial Ingredients over de næste tre år. Hvis det mål skal nås skal der købes op, og mandag købte EAC Industrial Ingredients den malaysiske virksomhed Akashi, der er distributør af specialkemikalier og industrielle ingredienser.

"Det her er et mindre opkøb, og det må forudses, at der kommer flere. Vi har meldt ud, at vi vil doble omsætningen over de kommende tre år i ingrediensforretningen. Det skal ske ved hjælp af opkøb, og det her bliver bare et af flere," siger finansdirektør Michael Østerlund Madsen til RB-Børsen.

Købet vil øge EAC Industrial Ingredients omsætning i 2007, men ventes ikke at få nogen effekt på indtjeningen for året. EAC Industrial Ingredients ventes efter købet at få en årlig omsætning i niveauet 110 mio. kr. i Malaysia, som dermed bliver forretningens fjerdestørste marked efter Thailand, Vietnam og Indonesien.

"Det giver os en mulighed for at ekspandere i Malaysia. Vi har en relativ beskeden forretning i Malaysia i forvejen. Størrelsen betyder noget i vores forretning, og derfor skal vores forretninger vokse de steder, de er i forvejen," fortæller Michael Østerlund Madsen.

"Det er et mindre opkøb med en omsætning på omkring 80 mio. kr. og en samlet aktivmasse på cirka 60 mio. kr. I øjeblikket har de nogle meget lavere marginer, end vi regner med i fremtiden," tilføjer finansdirektøren.

EAC Industrial Ingredients dækker i dag fra 18 kontorer otte asiatiske markeder - Thailand, Indien, Vietnam, Indonesien, Filippinerne, Malaysia, Singapore og Cambodia - og repræsenterer over 150 internationale producenter af industrielle ingredienser.

"Forretningens strategi er at blive den markedsledende leverandør til udvalgte industrier på de nuværende markeder og samtidig skabe en position på nye markeder. Opkøb er et vigtigt redskab i denne proces, og EAC Industrial Ingredients undersøger løbende opkøbsmuligheder på både nuværende og nye markeder," skriver ØK i en meddelelse til fondsbørsen.

ØK indtræder desuden, som følge af købet, som 50 pct. aktionær i den malaysiske virksomhed Amochem Sdn. Bhd., som Akashi har ejet sammen med den hollandske virksomhed BRB International.
(RB-Børsen)