ØK lover børsmeddelelse om Venezuela-udbytte

ØK lover en fondsbørsmeddelelse om udviklingen vedrørende selskabets venezuelanske udbytte, så snart selskabets koncernchef, Niels Henrik Jensen, som befinder sig i Venezuela, har fået klarhed.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Usikkerheden er opstået, fordi ØK ikke har fået sit udbytte udbetalt grundet myndighederne. Der er tale om et udbytte på 250 mio. kr., som er godkendt af regeringen til betaling, men ikke overført. Dagbladet Børsen skrev mandag morgen, at beløbet er på vej til udbetaling, ifølge Børsens kilde på Venezuelas ambassade i København.

Hos ØK afventer man situationen:

- Jeg kan sige, at vi ikke havde fået betalingen i fredags, og at der ikke er sket noget i weekenden, men jeg vil følge op på situationen, når kontorerne åbner her i Venezuela ved 9-10-tiden (kl. 15-16 dansk tid). Når vi har fået be- eller afkræftet meldingerne, vil vi komme med en fondsbørsmeddelelse, siger koncernchef Niels Henrik Jensen til RB-Børsen.

ØK-aktien er præget af den politiske uro, og usikkerheden har fået ekstra vægt, efter at selskabet ikke har fået sit udbytte udbetalt.

- Der er klart et usikkerhedsmoment, og løses problemet, kan det løfte ØK-aktien, vurderer aktiehandler Klaus Andersen fra Jyske Bank over for RB-Børsen.

RB-Børsen