Øget forsigtighed giver usikre asiatiske aktiemarkeder

De asiatiske aktiemarkeder svinger mellem plus og minus uden ensartet retning tirsdag morgen.

Investorerne tager gevinst i enkeltmarkeder i mangel på nye indikationer fra økonomiske nøgletal og retnings-sættende påvirkning fra de øvrige globale aktiemarkeder.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger med et plus på 0,1 pct. først på eftermiddagen i den centralasiatiske tidszone.

- Investorerne er blevet en lille smule mere bevidste om de nuværende risici, og det skaber et miljø, hvor markedet er blevet strakt lidt for langt. Markedet er klar til et teknisk tilbagefald og det betyder, at der bliver fjernet noget risikoappetit. Investorerne er lidt mere forsigtige, siger fundmanager Angus Gluskie fra White Funds Management i Sydney til Bloomberg News.

Børsen i Tokyo reagerer på en lettere styrkelse af yen og gårsdagens markante kursstigninger. Det toneangivende Nikkei 225-indeks falder 0,7 pct., mens det bredere Topix-indekset ligger med et minus på 0,6 pct.

I Kina er udsvingende forholdsvis små. Shanghai Composite falder 0,1 pct., mens CSI modsat stiger 0,2 pct. og Hang Seng-indekset i Hongkong følger trop med en stigning på 0,1 pct.

Blandt de øvrige asiatiske børser ligger Taiwans Taiex-indeks med et plus på 1,1 pct., og Sydkoreas Kospi-indeks øger 0,3 pct., mens Singapores Straits Times falder 0,1 pct.

Futures på de amerikanske aktieindeks - Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq - handles med stigninger på 0,1-0,2 pct. i Asien.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -0,7

Topix -0,6

Hongkongs Hang Seng 0,1

China Shanghai Composite -0,1

China CSI 300 0,2

Taiwan Taiex 1,1

Sydkoreas Kospi 0,3

Indiens BSE Sensex -0,4

Singapores STI -0,1

Sydney ASX 200 0,1

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.15

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk