OECD advarer mod dansk selvros

Få armene ned, lyder beskeden til såvel danskerne som de danske politikere fra OECDs generalsekretær Angel Gurria forud for et to-dages besøg.

Mexikaneren Angel Gurria advarer i et interview med Børsen mod overdreven tiltro til den danske velfærdsmodel som et økonomisk vidundermiddel i al fremtid, selvom han anerkender de seneste års økonomiske resultater.

»Den danske model har stadig en slagside, når det gælder antallet af personer, der er inaktive uden for arbejdsmarkedet. Der skal trækkes endnu flere ind i arbejdsstyrken, hvis Danmark vil opretholde sit nuværende sociale sikkerhedsnet. Ellers vil alt for få skulle forsørge alt for mange,« siger Angel Gurria, som tirsdag taler på VL-døgnet for landets topchefer.

Danmarks økonomiske succes gennem de seneste 25 år har for alvor sat den danske velfærdsmodel på verdenskortet.

OECD har endevendt den danske model, som kombinerer et højt socialt beskyttelsesniveau med et fleksibelt arbejdsmarked, populært kaldet Flexicurity i økonom-kredse.

Konklusionen er, at opretholdelsen af den danske velfærdsstat også i fremtiden stiller høje særdeles krav til reformviljen, arbejdsmarkedet og ikke mindst hele den private sektor.

Kilde: Børsen