Obligationshandlere venter på nøgletal

Der er udsigt til beskedne udsving på det danske obligationsmarked fra morgenstunden fredag, hvor stemningen er lidt til den negative side.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Kl. 10 offentliggøres det tyske Ifo-indeks, som giver et billede af optimismen blandt flere tusinde tyske erhvervsvirksomheder. Efter flere måneder i træk med fald, steg indekset i de sidste to måneder af 2012, og holder økonomernes forventninger stik, vil indekset i januar, ifølge Bloomberg, stige yderligere til 103,0.
Læs mere
Fold sammen

Det kan give små rentefald i Nordeuropa i den tidlige handel, mens udviklingen op ad dagen meget vel kan komme til at afhænge af to økonomiske nøgletal.

Kl. 10 offentliggøres det tyske Ifo-indeks, som giver et billede af optimismen blandt flere tusinde tyske erhvervsvirksomheder. Efter flere måneder i træk med fald, steg indekset i de sidste to måneder af 2012, og holder økonomernes forventninger stik, vil indekset i januar, ifølge Bloomberg, stige yderligere til 103,0.

Indekset har potentiale til at flytte renterne, og det samme gælder eftermiddagens tal for salget af nye boliger i USA. Det amerikanske boligmarked har på det seneste vist tegn på bedring, og selvom salget af nye boliger i november steg med 4,4 pct., forudser økonomerne igen fremgang - denne på 2,1 pct. i december, ifølge Bloomberg. Tallet præsenteres kl. 16.

Den toneangivende 10-årige, danske rente lukkede i en effektiv rente på 1,64 pct. på en torsdag, hvor Nationalbanken - ikke helt uventet - hævede renten på indskudsbeviser og udlånsrenten med 0,1 pct.point til henholdsvis -0,1 pct. og plus 0,3 pct.

Tidligere torsdag da var den 10-årige rente ellers nede og vende i 1,57 pct., det laveste i en uge, men en vending i stemningen førte renten op i en stigning på 3 basispoint mod onsdag.