Obligations-renter vil fortsætte op

Selv om den danske rente i den seneste uge voksede 20 basispoint, så er der alligevel udsigt til flere stigninger, når obligationsmarkedet åbner mandag - i hvert fald, hvis Danmark følger i hælene på USA.

Fredag var de danske renteudsving beskedne, og dagen sluttede med et fald for renten på den toneangivende 10-årige statsobligation på et enkelt basispoint til 2,01 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

Siden dansk børslukketid fredag er den toneangivende amerikanske rente nemlig blevet løftet fra 2,79 pct. til 2,86 procent, hvis man kigger på den tidlige handel mandag morgen i Tokyo.

Fredag var de danske renteudsving beskedne, og dagen sluttede med et fald for renten på den toneangivende 10-årige statsobligation på et enkelt basispoint til 2,01 pct. Set over hele ugen blev det dog til en samlet rentestigning på 20 basispoint.

Forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan viste inden weekenden sig meget skuffende i august i en foreløbig opgørelse. Indekset faldt til 80,0 fra 85,1, mens økonomerne havde ventet en lille stigning til 85,2 ifølge estimater fra Bloomberg News.

Mandag er nøgletalskalenderen nærmest tom for vigtige begivenheder.

Til gengæld vil investorerne kigge frem mod onsdag, hvor referatet fra mødet i slutningen af juli i den amerikanske centralbanks pengepolitiske komité offentliggøres. Det vil blive undersøgt nøje i håb om at blive klogere på, hvornår og hvor hurtigt Federal Reserve vil nedtrappe de månedlige obligationsopkøb, der fungerer som en hånd under markedet i øjeblikket.