Obligations-handlere forventer stærk jobrapport

Der var rentestigninger på det amerikanske obligationsmarked torsdag.

Stærke nøgletal fra såvel arbejdsmarkedet som industrien pegede igen på en forbedring i den amerikanske økonomi, og de opmuntrende data indikerer, at Federal Reserve så småt kan begynde at nedtrappede de pengepolitiske lempelser.

Samtidig steg optimismen op til fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport.

Den toneangivende amerikanske statsobligation - den 10-årige T-bond - sluttede torsdag med en rente på 2,71 pct., hvilket var 13 basispoint eller 0,13 pct.point mere end onsdagens slutniveau.

Fredag morgen handles den 10-årige T-bond fortsat med en rente på 2,71 pct. på markedet i Tokyo.

Den overraskende høje BNP-vækst onsdag blev torsdag cementeret af de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM. Indekset var stærkere end ventet, idet det steg til 55,4 fra 50,9, og konsensus blandt økonomerne var et indeks på 52,0, ifølge Bloomberg News.

Samtlige komponenter lå klart over den magiske grænse på 50, som skiller fremgang fra tilbagegang, med undtagelse af lagrene, som faldt. Men det er på sin side positivt for de fremtidige produktionsforventninger.

Også arbejdsmarkedet viste tegn på bedring. Antallet af nytilmeldte ledige i USA faldt til det laveste i fem år, da 326.000 meldte sig til understøttelse i sidste uge. Analytikerne havde spået, at der ville være 345.000 nye ledige.

Antallet af fortsatte ledige faldt samtidig til 2,951 mio. mod de estimerede 3,0 mio.

- Data'ene har været meget imponerende, og det er peger mod en vækst, der sandsynligvis vil gøre det muligt for Federal Reserve at begynde at nedbringe aktivopkøbene. Der er optimisme om, at morgendagens tal vil vise sig bedre end forventet, og investorerne ville hellere satse på stigende renter frem for faldende, siger obligationsstrateg Ira Jersey fra Credit Suisse i New York til Bloomberg News.

Fredag byder på den længe ventede og yderst vigtige arbejdsmarkedsrapport fra de amerikanske myndigheder. Jobskabelsen er i centrum, og det ventes at der er blevet skabt 185.000 nye arbejdspladser uden for landbruget i juli.

Samtidig estimeres arbejdsløsheden at være faldet 0,1 pct.point til 7,5 pct. ifølge prognoser indsamlet af Bloomberg News.