Obligationer/tendens: Lille rentestigning i sigte i afventende marked

Der er lagt op til en lille rentestigning på det danske obligationsmarked onsdag, hvor mange af de danske markedsdeltagere ventes at forblive på sidelinjen op til den forlængede weekend i anledning af Kristi himmelfartsdag, der byder på vigtige udenlandske nøgletal, mens det danske marked er lukket.

Inden da kommer der onsdag producentpriser fra USA, der har potentiale til at rykke lidt ved renterne, mens efterspørgslen på dagens auktion over tiårige amerikanske T-bond også vil tiltrække sig efterspørgsel.


Tirsdag blev auktionen over treårige B-bond langt fra overrendt. Efterspørgslen blev betegnet som fornuftig uden at være prangende.


Siden de danske handlere gik hjem tirsdag, er den amerikanske tiårige rente steget knap 2 basispoint, efter at især markedet i Tokyo har løftet renten i kølvandet af markant stigende oliepriser som reaktion på den amerikanske tilbagetrækning fra Iran-atomaftalen og genindførsel af stramme sanktioner over for Teheran.


Den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation handles onsdag morgen i 2,99 pct. i Tokyo, og den korte toårige rente er ligeledes 2 basispoint højere i knap 2,52 pct.

Tirsdag steg renten på den danske tiårige statsobligation 3 basispoint til 0,57 pct.


- Vi venter, det danske obligationsmarked vil åbne med mindre rentestigninger, skriver Sydbank i en kommentar onsdag morgen.

Onsdag byder på handels- og betalingsbalance fra Danmarks Statistik,og fra udlandet tiltrækkes opmærkomhed mod de amerikanske producentpriser, mens offentliggørelsen af engroslagre er af sekundær karakter.

- Investorerne vil formentlig kigge på producentpriserne fra USA i dag, som har potentiale til at flytte renterne en smule, vurderer Sydbank.

Til gengæld vurderes markederne generelt at afvente morgendagens inflationstal fra USA.

/ritzau/FINANS