Obligationer/middag: Renten ligger stille før lang markedswekeend

Den toneangivende tiårige danske statsobligation handles onsdag middag med en rente på 0,58 pct. Det er næsten 1 basispoint mere end ved lukketid tirsdag, men samme niveau som onsdag morgen.


Mange af de danske markedsdeltagere ventes at forblive på sidelinjen op til den forlængede weekend, i anledning af Kristi himmelfartsdag der byder på vigtige udenlandske nøgletal, mens det danske marked er lukket.

Onsdags handels- og betalingsbalance fra Danmarks Statistik viste et overskud i marts på den danske handelsbalance på 5,1 mia. kr. mod 6,9 mia. kr. i februar, mens overskuddet på betalingsbalancen målt på de løbende poster steg til 13,9 mia. kr. marts fra 12,7 mia. kr.i februar.

Fra udlandet trækkes opmærksomhed mod de amerikanske producentpriser klokken 14.30, mens offentliggørelsen af engroslagre er af sekundær karakter

- Investorerne vil formentlig kigge på producentpriserne fra USA i dag, som har potentiale til at flytte renterne en smule, vurderer Sydbank i en kommentar.


Efterspørgslen på dagens auktion over tiårige amerikanske T-bond vil også tiltrække sig opmærksomhed, efter at tirsdagens auktion over treårige T-bonds i lighed med sidste uges auktioner langt fra blev overrendt.


Samtidig vurderes markederne generelt at afvente torsdagens inflationstal og den amerikansk forbrugertillid, der fortæller noget om amerikanernes forbrugslyst, som fremlægges fredag.

/ritzau/FINANS