Obligationer/åbning: Rolig start før amerikanske taler og tillidstal

De europæiske obligationsmarkeder er fredag åbnet med beherskede udsving.

Ligesom de foregående dage vil der være fokus på tweets og udmeldinger fra USA's præsident, Donald Trump, som på det seneste har svinget taktstokken over finansmarkedet med udmeldinger om handelspolitiske indgreb og senest med trusler om militæranslag mod Syrien.

Midt på ugen var der rentefald efter meldingen fra Trump om, at »missiler vil komme«, da han anklagede Rusland for at støtte den syriske præsident, Bashar al-Assad, der er under mistanke for at stå bag giftgasangreb i Syrien.

Torsdag erklærede han, at han »aldrig har sagt, hvornår et angreb på Syrien vil finde sted. Det kan være meget snart eller ikke så snart overhovedet«.

»Der er mindre umiddelbar bekymring over militære anslag eller aktioner i Syrien. Det sender ikke hele historien i skraldespanden, men det giver mulighed for at se sig omkring og handle på andre ting. Det giver kun plads til, at renten stiger en anelse fra de komprimerede niveauer,« siger rentestrateg Jim Vogel fra FTN Financial i Memphis, Tennessee, til Reuters.

Herhjemme ligger renten på den tiårige danske statsobligation fredag morgen i 0,52 pct., hvilket er 1 basispoint højere end torsdagens lukkeniveau. Fredag i sidste uge lukkede papiret med en rente på 0,51 pct.

Der er ikke mange større nøgletal fredag, hvor kun Michigan-tillidsindekset står på dagsordenen.

Derudover er der taler fra et par fremtrædende direktører i Federal Reserve. Chefen for Federal Reserve i Boston, Eric Rosengren, holder tale klokken 14, og en time senere taler James Bullard, som er chef for Federal Reserve i St. Louis.