Obligationer: Yellen og Trumps skattereform er på dagsordenen

Det tegner til en næsten blikstille åbning på det danske rentemarked onsdag, efter at tirsdagens tale fra den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, kun har udløst små skvulp i de lange amerikanske renter.

Foto: JOSHUA ROBERTS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det tegner til en næsten blikstille åbning på det danske rentemarked onsdag, efter at tirsdagens tale fra den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, kun har udløst små skvulp i de lange amerikanske renter.

Janet Yellen sagde tirsdag, at renteudvalget, Federal Open Market Committee (FOMC), fortsat vurderer, at den overraskende lave inflation i det forløbne år er midlertidig. Hun pointerede samtidig, at det ville være en fejl at hæve renten for gradvist og derved risikere overophedning af økonomien.

»Hun kom ikke med afgørende nyt, men de fleste investorer læste talen en anelse høgeagtig,« vurderer makroanalytiker i Sydbank Mathias Rømer Sproegel i en morgenkommentar.

Han venter en stort set uændret åbning på det danske obligationsmarked med fokus på et muligt skatteudspil fra USA's præsident Donald Trump senere onsdag.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond ligger onsdag morgen i knap 2,24 pct. på markedet i Tokyo. Niveauet er stort set det samme, som da de danske handlere gik hjem tirsdag eftermiddag.

Den tiårige danske rente steg tirsdag med 1 basispoint til 0,51 pct.

Ï forhold til Trumps skattereform går der ifølge Sydbank rygter om, at han vil hæve beskæftigelsesfradraget, reducere antallet af beskatningsgrænser fra syv til tre og sænke den amerikanske topskatteprocent. Endelig skal selskabssatsen ned til 20 procent.

Investorerne kan desuden glæde sig til amerikanske nøgletal over ordreindgangen på varige goder og igangværende bolighandler. Desuden taler et par af den amerikanske centralbanks chefer - James Bullard, der er chef for afdelingen i St. Louis og Lael Brainard, medlem af Federal Reserves rentekomité.