Obligationer: Vækstbekymring giver dyk i renterne

Den nervøse stemning generelt på de internationale finansmarkeder har fra åbningen mandag givet et dyk i det danske obligationsrenter.

Læs mere
Fold sammen

- Den negative stemning fra sidste uge, hvor frygten for svag vækst i kinesisk økonomi tiltog, er blevet endnu stærkere her mandag morgen, hvor investorerne i stigende grad er begyndt at frygte, at den aftagende vækst i Kina vil sprede sig og ramme global økonomi, skriver Handelsbanken i en kommentar.

Uroen får investorerne til at sælge ud af aktier for i stedet af kanalisere penge over i mere sikre investeringsalternativer - såsom obligationer. Trafikken mod mere sikkerhed har mandag morgen presset renten på den tiårige danske statsobligation ned i 0,75 pct., hvilket er 3 basispoint under fredagens slutniveau.

Det kommer efter dramatisk udsving på de asiatiske aktiebørser med fald i det japanske Nikkei 225-indeks på 4,6 pct. og i Kina, hvor markederne ligger til fald på omkring 8 pct. Mandag byder ikke på nøgletal af betydning.

- Med en temmelig tom nøgletalskalender, må vi nok se i øjnene, at det vil være aktierne, der bliver retningsgivende i dag, og dermed fortsat udpræget "flight to safety", skriver Banknordik i en markedskommentar.