Obligationer: Ugen starter med rentestigninger

Små rentestigninger vil formentlig få tag i det danske obligationsmarked fra åbningen. Finansmarkederne virker mandag morgen langt fra tynget af den geopolitiske situation, hvilket giver sig udtryk i et markant comeback på de asiatiske aktiebørser, ligesom den 10-årige amerikanske rente stiger en anelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den positive stemning skyldes meldinger fra det russiske forsvarsministerium om, at russiske kampfly er færdige med at øve sig i området tæt ved Ukraine, skriver Sydbank i sin morgenberetning.

Renten på den toneangivende 10-årige amerikanske obligation ligger mandag morgen i Asien på 2,43 pct. - en stigning på 5 basispoint i forhold til niveau ved dansk børslukketid fredag.

Den tilsvarende danske rente faldt fredag med 2 basispoint til 1,09 pct. - et fald på 9 basispoint over ugen og det laveste niveau siden sommeren 2012. Der er dog stadig et stykke ned til bundrekorden på 0,97 pct.

Der kommer mandag meget få økonomiske nøgletal fra USA og Eurozonen, så udviklingen i den geopolitiske situation kan meget vel komme til at styre finansmarkederne fuldstændigt.

Herhjemme offentliggør Danmarks Statistik dog med en del statistikker, dels for udviklingen i forbrugerpriserne i juli, dels for handels- og betalingsbalancen i juni.

Medianestimatet fra fem banker venter en stigning forbrugerpriserne på blot 0,5 pct. på årsbasis, hvilket er uændret fra juni. Betalingsbalancen ventes at vise et overskud på 12,7 mia. kr. i juni mod 13,3 mia. kr. i maj. Endelig vil handelsoverskuddet formentlig være faldet til 6,5 mia. kr. fra 7 mia. kr. Det viser en rundspørge foretaget af Ritzau Finans.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk