Obligationer: Udsigt til lille rentestigning

Der er lagt i kakkelovnen til en halvtravl tirsdag på obligationsmarkedet, hvor der kommer flere nøgletal både fra den ene og den anden side af Atlanterhavet, som handlere og investorer skal forholde sig til.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

På de store linjer er der udsigt til stigende renter fra åbningen tirsdag, hvis markedet følger udviklingen på det amerikanske marked siden dansk børslukketid mandag, hvor der har været en tendens til højere renter. Samtidig er der stigende kurser i vente på de europæiske aktiebørser, hvilket formentlig vil få investorerne over i de mere risikobetonede aktiver, mens der vil være mindre interesse for de sikre papirer som statsobligationer.

I Danmark lukkede renten mandag på den toneangivende tiårige statsobligation i 0,66 pct., hvilket var et fald på 1 basispoint i forhold til fredag.

Fra USA skal interessenterne på nøgletalsfronten specielt forholde sig til tal for inflation og privatforbrug.

PCE-prisdeflatoren, der er den amerikanske centralbanks vigtigste inflationsmål og dermed er afgørende for bankens pengepolitik, ventes for juni at være uændret på månedsbasis og vise en stigning på 1,3 pct. på årsbasis ifølge estimater fra Bloomberg. I maj var årsstigningstakten til sammenligning på 1,4 pct.

Inden da kommer der tal fra eurozonen for PMI og BNP. Førstnævnte er dog den endelige opgørelse for juli.

BNP-opgørelsen er den første for andet kvartal. Der ventes på kvartalsbasis en stigning på 0,6 pct., som i første kvartal, mens der på årsbasis ventes en stigning på 2,1 pct. mod 1,9 pct. i første kvartal.

/ritzau/FINANS