Obligationer: Udsigt til let stigende renter før nøgletalsregn

De danske obligationsrenter kan sandsynligvis fortsætte gårsdagens stigninger, når børsen åbner torsdag morgen, inden en byge af nøgletal kan sætte dagsordenen for renten i løbet af dagen.

Arkivfoto. De danske obligationsrenter kan sandsynligvis fortsætte gårsdagens stigninger, når børsen åbner torsdag morgen, inden en byge af nøgletal kan sætte dagsordenen for renten i løbet af dagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE

De danske obligationsrenter kan sandsynligvis fortsætte gårsdagens stigninger, når børsen åbner torsdag morgen, inden en byge af nøgletal kan sætte dagsordenen for renten i løbet af dagen.

I USA lukkede den toneangivende tiårige T-bond onsdag med en rente på godt 2,30 pct. i New York, efter at præsident Donald Trump præsenterede sin skattereform, og torsdag morgen bliver papiret handlet med en rente på knap 2,34 pct.

Det er 5 basispoint højere, end da de danske handlere gik hjem onsdag. Herhjemme endte renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation onsdag 3 basispoint højere i 0,54 pct.

»De europæiske renter vil åbne i plus og lægge sig i slipstrømmen af gårsdagens stigninger i USA efter Trumps skatteudspil.«

»En større stigning i de europæiske renter kræver dog, at dagens nøgletal - eksempelvis tysk inflation og EU-Kommissionens tillidsindikatorer - styrkes og dermed bekræfter, at inflations- og vækstpilen peger solidt opad,« skriver Philip Jagd, chefstrategi i Nordea, i et morgennotat.

Torsdag lander en række nøgletal fra både Europa og USA, som kan give investorerne noget at handle på. Først på formiddagen offentliggøres det danske konjunkturbarometer for september, og klokken 11.00 kommer en byge af europæiske nøgletal.

Det gælder blandt andet tyske forbrugerpriser og nøgletal for den økonomiske tillid, industritilliden, servicetilliden, forbrugertilliden og forretningsklimaet i september i eurozonen. Ifølge Bloomberg News venter økonomerne, at den økonomiske tillid lander på indeks 112 mod tidligere 111,9.

Fra USA får investorerne nyt om nytilmeldte ledige i uge 38 og engroslagre. Økonomerne venter, at antallet af nytilmeldte ledige steg til 270.000 fra 259.000, viser estimater indsamlet af Bloomberg.

Derudover offentliggøres den tredje opgørelse af den amerikanske BNP-vækst og privatforbruget i årets andet kvartal.

Også torsdag er der en række taler på programmet. Efter middag går tyske Sabine Lautenschläger, der er medlem af Den Europæiske Centralbanks direktion, på talerstolen i Wien, mens Esther L. George, Stanley Fischer og Raphael W. Bostic, der alle tre er en del af den amerikanske centralbank, Federal Reserve, også taler torsdag.