Obligationer: Uændret rente op til juledagene

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

På den sidste handelsdag inden jul danser renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation på stedet og fastholder sit niveau på 0,47 pct.

Det er på linje med renteudviklingen for den tyske statsobligation med tilsvarende løbetid, mens det tiårige britiske statspapir oplever et rentefald på 2 basispoint.

Anderledes ser det ud for den tiårige spanske statsobligation, der fredag stiger med 4 basispoint oven på torsdagens regionalvalg i Catalonien.

Det faldt ud til løsrivelsesblokkens fordel, da de tre separatistpartier - Junts per Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya og Candidatura d'Unitat Popular - med 70 ud af parlamentets 135 pladser sikrede sig absolut flertal heri.

Nøgletalskalenderen byder fredag på en stribe økonomiske nøgletal fra den anden side af Atlanten.

Umiddelbart inden åbning af markederne i USA kommer der amerikanske novembertal for ordreindgangen af varige goder, privatforbrug samt tal for den amerikanske kerneinflation, det såkaldte PCE-prisdeflator, hvor der ifølge Bloomberg News ventes en stigning på 1,8 pct.

Senere kommer der tal for salget af nye boliger i USA i november, mens det endelige forbrugertillidsindeks i december fra University of Michigan ligeledes offentliggøres.

/ritzau/FINANS