Obligationer: Tyske inflationstal sætter gang i renterne

Et batteri af nøgletal fra Tyskland har sat gang i rentestigninger på markedet for statsobligationer i Europa.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Et batteri af nøgletal fra Tyskland har sat gang i rentestigninger på markedet for statsobligationer i Europa.

Tallene - opgørelser over forbrugerpriserne i en række tyske delstater og foreløbige tal for landet som helhed i juli - indikerer nemlig mere gang i inflationen end hidtil forventet i Tyskland, og da landets økonomi er så central i eurozonen, kan det betyde en kortere vej til en strammet pengepolitik i Den Europæiske Centralbank og dermed højere renter.

Det giver sig udslag i rentestigninger, der eksempelvis viser sig som et hop på 5 basispoint i den toneangivende danske tiårige statsobligation til 0,70 pct.

I Tyskland stiger den tiårige rente ligeledes 5 basispoint til 0,58 pct., mens den svenske rente hopper hele 8 basispoint til 0,71 pct. oven på et sæt overraskende gode væksttal for landets økonomi i andet kvartal.

Væksttal er også på dagsordenen fredag eftermiddag, hvor første opgørelse over USA's økonomiske tempo i andet kvartal offentliggøres klokken 14.30 dansk tid.

Her er der forudset en vækst på 2,7 pct. i forhold til første kvartal, men opgjort på årsbasis, mens økonomerne også vil holde nøje øje med tallene for prisudviklingen og arbejdsmarkedet i kvartalet, da de kan være udslagsgivende for retningen i USA's centralbank, Federal Reserve.

Fredagen afsluttes på makrofronten med endelige tal for Michigan-tillidsindekset fra USA, hvor økonomerne venter en gentagelse af den aflæsning på 93,1, som julis foreløbige måling viste.