Obligationer: Trump, Fed-taler og Michigan-tillid i fokus

Efter små rentestigninger på det danske obligationsmarked torsdag tyder det på, at renterne fredag vil åbne stort set uændret.

New York Stock Exchange, onsdag d. 4. april 2018. (AP Photo/Richard Drew) Fold sammen
Læs mere
Foto: Richard Drew

Ligesom de foregående dage vil der være fokus på tweets og udmeldinger fra USA's præsident, Donald Trump, som på det seneste har svinget taktstokken over finansmarkedet med udmeldinger om handelspolitiske indgreb og senest med trusler om militæranslag mod Syrien.

Midt på ugen var der rentefald efter meldingen fra Trump om, at »missiler vil komme«, da han anklagede Rusland for at støtte den syriske præsident, Bashar al-Assad, der er under mistanke for at stå bag giftgasangreb i Syrien.

Torsdag erklærede han, at han »aldrig har sagt,« hvornår et angreb på Syrien vil finde sted. Det kan være »meget snart eller ikke så snart overhovedet«.

»Der er mindre umiddelbar bekymring over militære anslag eller aktioner i Syrien. Det sender ikke hele historien i skraldespanden, men det giver mulighed for at se sig omkring og handle på andre ting. Det giver kun plads til, at renten stiger en anelse fra de komprimerede niveauer,« siger rentestrateg Jim Vogel fra FTN Financial i Memphis, Tennessee, til Reuters.

De amerikanske - og danske - renter steg da også torsdag efter retræten fra Trump, mens aktierne skød i vejret. Renten på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond lukkede i godt 2,83 pct. på markedet i New York. Slutniveauet var dagens højeste og godt 5 basispoint højere end onsdag.


Fredag morgen falder renten på markedet i Tokyo, hvor T-bonden ligger med en rente på knap 2,82 pct. Niveauet er 1 basispoint højere, end da de danske handlere gik hjem torsdag eftermiddag. Herhjemme steg renten på den toneangivende tiårige statsobligation torsdag 1 basispoint til 0,51 pct.

Der er ikke mange større nøgletal fredag, hvor kun Michigan-tillidsindekset står på dagsordenen. Derudover er der taler fra et par fremtrædende direktører i Federal Reserve. Chefen for Federal Reserve i Boston, Eric Rosengren, holder tale klokken 14, og en time senere taler James Bullard, som er chef for Federal Reserve i St. Louis.