Obligationer: Store udsving med efterfølgende rentefald

Investorer holdt tæt øje med Donald Trump tirsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEAH MILLIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De amerikanske obligationsrenter bevægede sig hastigt op og ned tirsdag, i takt med at investorernes frygt for en handelskrig svingede frem og tilbage.

Efter lukketid stod det klart, at tunge republikanske politikeres opfordring om at skrinlægge planerne om massive toldtakster på import af stål og aluminium preller af på præsident Trump som vand på en gås.

Tirsdag lukkede den toneangivende tiårige amerikanske T-bond med en rente på 2,88 pct. på markedet i New York. Det var tæt på uændret i forhold til slutniveauet dagen før.

Onsdag morgen dykkede renten på T-bonden med næsten 5 basispoint og nåede ned på godt 2,84 pct. på markedet i Tokyo, inden et rekyl satte ind, efter kommentarer fra Federal Reserves Lael Brainard, der i en tale var mere økonomisk optimistisk end hidtil og vurderede, at rentestigningstakten måske skal accelereres.

Det har sendt renten op mod 2,86 pct., hvilket er så godt som uændret, i forhold til da de danske handlere gik hjem tirsdag eftermiddag.

Tirsdag vurderedes det, at Trumps protektionistiske toldmur alene var taktik i forhold til en ny amerikansk frihandelsaftale (NAFTA) og som politisk støtte til den republikanske kandidat til suppleringsvalget i Pennsylvania 13. marts.

Der kom dog andre boller på suppen, da Det Hvide Hus' økonomiske rådgiver, Gary Cohn, der hidtil har været bolværk mod protektionistiske kræfter i Trump-regeringen, sent tirsdag oplyste, at han tager sit gode tøj og går.

Det tolkes som bevis på, at Trump vil gennemføre planerne trods kraftige advarsler fra ledende republikanere som Paul Ryan, der står i spidsen for Repræsentanternes Hus, og Mitch McConnell, der er republikanernes politiske leder i Senatet.

VIGTIGE OFFENTLIGGØRELSER

Statistisk er der et par vigtige offentliggørelser i denne uge. Onsdag kommer ADP-jobrapporten over det private arbejdsmarked, og fredag er det den officielle arbejdsmarkedsrapport, der vil optage investorerne.

Fokus er på jobskabelsen uden for landbruget, arbejdsløsheden og ikke mindst lønningerne, der var den helt store overraskelse i den seneste rapport, og som gav anledning til voldsomme sving i både aktie- og obligationsmarkedet.

Inden da kommer Federal Reserves økonomiske barometer-aflæsning i form af Beige Book, der fremlægges onsdag.

/ritzau/FINANS