Obligationer: Store rentefald i Europa på årets første børsdag

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er store rentefald på de europæiske obligationsmarkeder onsdag, hvor også de danske renter tager et dyk på årets første handelsdag.

Renten på det toneangivende tiårige danske statspapir falder onsdag ved middagstid til i underkanten af 0,15 pct., og det er dermed 7 basispoint lavere end lukkeniveauet 28. december, som var den sidste handelsdag i 2018.

I Storbritannien dykker renten omkring 8 basispoint onsdag, i Tyskland sniger rentefaldet sig op på 7 basispoint, mens renten på det tiårige franske statspapir handles omkring 5 basispoint lavere.

Faldet kommer oven på rentefald mandag i USA, hvor der - på trods at det var nytårsdag - var en halv åbningsdag. Her blev renten på det tiårige amerikanske statspapir sendt ned med 5 basispoint til 2,68 pct.

KUN FÅ PUNKTER I NØGLETALSKALENDEREN

Onsdag er der ikke meget inspiration at hente for investorerne i nøgletalskalenderen, som ikke byder på de store begivenheder.

- Investorerne vil i dag holde øje med de nye forhandlinger mellem Demokraterne og Donald Trump angående nedlukningen af den offentlige sektor.

- Derudover vil investorerne tygge på det skuffende PMI-indeks fra Kina, hvor den økonomiske vækst ser ud til at være bøjet af, skrev makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en kommentar inden børsåbning.

SKUFFENDE PMI-TAL FRA KINA

Den private PMI-måling fra Caixin viste onsdag, at indekset for fremstillingssektoren i Kina faldt til 49,7 i december mod en aflæsning på 50,2 i november. Den seneste måling er det laveste niveau, der er registreret siden maj forrige år.

Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en uændret aktivitetsmåling på 50,2 i december.

Handlerne kan dog onsdag se frem til eftermiddagens offentliggørelse af de endelige amerikanske PMI-tal for december, der ventes at lande på 53,9.

Inden nytår lå renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 0,22 pct. Det er mere end en halvering i løbet af 2018, i det den ved årets start lå på 0,47 pct.

/ritzau/FINANS