Obligationer: Største rentestigning i fire uger

Onsdagen bød på relativt pæne rentestigninger på det danske obligationsmarked, efter at en stigende erhvervstillid i eurozonen skabte forhåbninger om, at regionen samlet set snart kan slippe fri af recessionen.

Læs mere
Fold sammen
En overvejende positiv stemning på aktiemarkederne var ligeledes med til at presse obligationskurserne rundt omkring i Europa.

Herhjemme lå renten på den toneangivende 10-årige danske statsobligation ved lukketid i 1,77 pct., hvilket var 9 basispoint højere end tirsdagen. Det var den største rentestigning i godt fire uger. Kursen på papiret tog et dyk kort efter åbningen efter offentliggørelsen af de europæiske erhvervstillidstal.

Det foreløbige PMI-indeks i eurozonen viste en stigning til 50,4 i juli fra 48,7 i juni, godt hjulpet på vej af Tyskland og Frankrig. I Tyskland steg det samlede indeks til 52,8, det højeste niveau siden januar, mens det franske samlede indeks steg til 48,8 fra 47,4, hvilket dog fortsat peger i retning af en kontraktion.

»Dagens tal understøtter vores forventning om, at eurozonen vil vende tilbage til positiv vækst i tredje kvartal,« vurderer chefstrateg hos Spar Nord, Christian Mose Nielsen.

Nøgletal fra USA viste samtidig en stærkere udvikling i salget af nye boliger i juni, hvilket var med til at fastholde det nedadgående pres på obligationskurserne. Nyboligsalget steg 497.000 opgjort på årlig basis i sidste måned, mens der var ventet et tal på 484.000, ifølge Bloomberg News.