Obligationer: Større appetit på risiko sender renten op

Efter de stille morgentimer er der henover formiddagen kommet mere gang i handlen med danske statsobligationer, og omkring middagstid bliver det tiårige statspapir herhjemme handlet med en rente på 0,58 pct.

Arkivfoto. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter de stille morgentimer er der henover formiddagen kommet mere gang i handlen med danske statsobligationer, og omkring middagstid bliver det tiårige statspapir herhjemme handlet med en rente på 0,58 pct.

Det er 2 basispoint højere end det renteniveau, der gjorde sig gældende fra onsdagens åbning såvel som ved tirsdagens lukning i Danmark.

Også i resten af Europa er der stigende statsrenter, og eksempelvis bliver den tyske tiårige statsobligation handlet 2 basispoint højere sammenlignet med niveauet tirsdag eftermiddag.

Samtidig med de brede rentestigninger er der positiv stemning på aktiemarkedet. Det giver en klar indikation af, at investorerne er blevet mere risikovillige, efter at de ellers har været noget nervøse på grund af usikkerheden omkring forholdet mellem USA og Nordkorea.

Men den værste nervøsitet ser altså ud til at være fejet af banen i onsdagens foreløbige handel.

Fokus hos investorerne kredser sig nok nærmere om aftenens referat fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

»Der er to spørgsmål i aftens Fed-referat, som vil tiltrække sig opmærksomhed. Hvad er Feds holdning til den svage inflation, og hvornår påbegynder de neddroslingen af balancen,« skriver chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank i en kommentar.

Han nævner, at de underliggende forbrugerpriser er steget meget moderat de seneste fem måneder, og at det har bragt inflationen længere væk fra Feds målsætning på 2,0 pct.

»Der er en del uenighed i Feds rentekomité, om afmatningen i inflationen er midlertidig eller mere strukturel, og udfaldet er afgørende for udsigten til nye renteforhøjelser.«

»Vi venter dog, at inflationen tiltager kraftigere i de kommende måneder og dermed udløser en renteforhøjelse på december-mødet. Vi venter også, at Fed annoncerer starten på neddroslingen af balancen på mødet i september,« skriver Kim Fæster.

Referatet fra rentemødet bliver præsenteret onsdag aften klokken 20 dansk tid.