Obligationer: Stille åbning før nøgletal

Tirsdag i den tynde morgenhandel ligger den tiårige statsrente stort set uændret, og billedet er det samme ude i Europa på de toneangivende markeder der.

Udviklingen på det amerikanske marked siden dansk børslukketid mandag gav forventning om højere renter. Fold sammen
Læs mere

Det til trods for udsigt til en halvtravl tirsdag på obligationsmarkedet, hvor der kommer flere nøgletal både fra den ene og den anden side af Atlanterhavet, som handlere og investorer skal forholde sig til.

Udviklingen på det amerikanske marked siden dansk børslukketid mandag gav forventning om højere renter. Det blev underbygget af forventningen om positive aktiemarkeder.

Den danske toneangivende tiårige statsobligation ligger tirsdag morgen med en rente på 0,66 pct., hvilket er uændret i forhold til mandag, da renten da renten faldt 1 basispoint.

Fra USA skal interessenterne på nøgletalsfronten specielt forholde sig til tal for inflation og privatforbrug.

PCE-prisdeflatoren, der er den amerikanske centralbanks vigtigste inflationsmål og dermed er afgørende for bankens pengepolitik, ventes for juni at være uændret på månedsbasis og vise en stigning på 1,3 pct. på årsbasis ifølge estimater fra Bloomberg. I maj var årsstigningstakten til sammenligning på 1,4 pct.

Inden da kommer der tal fra eurozonen for PMI og BNP. Førstnævnte er dog en endelig opgørelse for juli.

BNP-opgørelsen er den første for andet kvartal. Der ventes på kvartalsbasis en stigning på 0,6 pct., som i første kvartal, mens der på årsbasis ventes en stigning på 2,1 pct. mod 1,9 pct. i første kvartal.