Obligationer: Stigende risikovillighed giver højere renter

EUROZONE-MARKETS
Foto: Kai Pfaffenbach.
Læs mere
Fold sammen

De danske statsrenter stiger en smule onsdag formiddag, hvor stemningen på markederne igen er bedret, hvorfor investorerne i højere grad fokuserer på at købe op i aktierne og sælge ud af de fastforrentede papirer.

Det giver faldende kurser og stigende renter, og renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme stiger med 2 basispoint til 0,49 pct.

Mindre rentestigninger er desuden også tendensen på de øvrige nordeuropæiske markeder, mens der er rentefald at spore i Italien, Portugal og Grækenland.

I Storbritannien fortsætter renterne op efter tirsdagens bølgeskvulp, der blev udløst af, at premierminister Theresa May varslede nyvalg til afholdelse den 8. juni - under et år efter brexit-afstemningen.

Det er netop spørgsmålet om brexit, der bruges som officiel forklaring på valget. De britiske politikere er nemlig dybt uenige om, hvordan briternes veje skal skilles fra EU, og derfor er der behov for at spørge folket, lyder det fra Theresa May.

Fra nøgletalsfronten er der ikke ligefrem et overflødighedshorn af nyheder i kalenderen onsdag, men investorerne har da kunnet konstatere, at inflationen i eurozonen var aftagende i marts.

Her steg forbrugerpriserne med 1,5 pct. sammenlignet med samme måned sidste år, mens inflationstakten i februar var 2 pct. - og dermed flugtede med Den Europæiske Centralbanks (ECB's) officielle mål.

Tilbagefaldet var dog ventet blandt økonomerne, der ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet prisstigninger på netop 1,5 pct. i marts.