Obligationer: Små rentefald i lyset af ny nordkoreauro ventes

Efter at markederne mere eller mindre har fordøjet en overraskende aggressiv tone fra den amerikanske centralbank for et par dage siden, er radaren nu drejet mod det nordkoreanske regime.

Efter at markederne mere eller mindre har fordøjet en overraskende aggressiv tone fra den amerikanske centralbank for et par dage siden, er radaren nu drejet mod det nordkoreanske regime. Fold sammen
Læs mere
Foto: KIM HONG-JI

Efter at markederne mere eller mindre har fordøjet en overraskende aggressiv tone fra den amerikanske centralbank for et par dage siden, er radaren nu drejet mod det nordkoreanske regime.

Styret rasler endnu en gang med sablen, efter at den amerikanske præsident Donald Trump på FN's generalforsamling har sagt, at amerikanerne ikke har andet valg end at »fuldstændig ødelægge Nordkorea«, hvis ikke landet ophører med at true USA.

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, kalder den amerikanske præsidents trusler mod Nordkorea for »den mest glubske krigserklæring nogensinde«.

»Jeg vil med sikkerhed tæmme den mentalt forstyrrede, amerikanske senile olding med bål og brand,« siger Kim Jong-un fredag til det nordkoreanske nyhedsbureau KCNA ifølge nyhedsbureauet Reuters.

»Hans (Donald Trumps, red.) bemærkninger har overbevist mig om - snarere end at skræmme eller stoppe mig - at den vej, jeg har valgt, er den rigtige, og at det er den, jeg skal følge,« siger Kim Jong-un med henvisning til landets atomprogram.

RØDE MARKEDER I ASIEN PEGER PÅ RENTEFALD

Det har fået de asiatiske aktiemarkeder til at droppe fredag morgen, hvor også de amerikanske futures på de tre ledende aktieindeks vender snuden ned.

Renten på den toneangivende tiårige T-bond handles fredag morgen på markedet i Tokyo i 2,25 pct., hvilket er det samme niveau, som da de danske handlede lukkede og slukkede fredag.

Torsdag endte renten på den toneangivende danske statsobligation på 0,53 pct. svarende til en marginal stigning på 1 basispoint. Men den stigning kan meget vel viskes ud fredag morgen, når markedet åbner.

I løbet af fredagen kommer der på nøgletalsfronten en række PMI-indeks fra både eurozonen og USA, der giver investorerne indblik i, hvordan virksomhederne ser på økonomien.

»Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med mindre rentefald. Et større end ventet fald i PMI'erne fra eurozonen og USA vil kunne sænke renterne og svække dollaren yderligere,« skriver Sydbank i en kommentar til dagens renteudvikling.

Derudover kan der komme nyt fra brexit-forhandlingerne, da Storbritanniens premierminister, Theresa May, holder en tale om emnet i den italienske by Firenze.

Fredag taler også flere medlemmer fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og Den Europæiske Centralbank, men der er ikke lagt op til taler omkring økonomi, så de vil ifølge Sydbank næppe få den store effekt på markedet.

/ritzau/FINANS